Blog

Delen:

9 oktober 2019
Door: Fenna


Wij Zijn Jimmy's - Dinsdag Dip

Drugs, Iedere jongere komt er tegenwoordig mee in aanraking. Het taboe onder de jongeren dat op verslaving en drugs mis/gebruik drukte wordt steeds kleiner. Na een verslaving word het dus ook steeds lastiger om niet met je oude verslaving in aanraking te komen.

Met Dinsdag Dip wil ik mensen met een verslaving en mensen geïnteresseerd in verslaving. Door middel van het gebruiken van mijn eigen ervaringen. En het gebruiken van Tips & informatie van professionals vanuit onder andere de GGZ-Verslavingszorg:

  • Informeren over de verschillende oorzaken
  • Informeren over de gevolgen
  • Informeren over de gevaren
  • Informeren over veilig gebruik

In het kader van terugval preventie kan je niet alleen af gaan op wat een behandelaar je oplegt. Door mijn ervaring te delen hoop ik dat iemand die met een verslaving te maken heeft gehad baat heeft bij wat ik te vertellen heb. Misschien ben je nooit in behandeling geweest voor je verslaving maar heb je het helemaal alleen opgelost tot nu toe! knap van je! Toch hoop ik dat je sommige dingen herkent of dat sommige tips je extra helpen om toch van de verslaving vandaan te blijven.

Afstand houden

Het is super simpel om weer terug te gaan naar je verslaving, de echte drempel is het afstand houden dus;

Kijk naar je omgeving , wie van je “vrienden” zouden er rekening houden met het feit dat je gestopt/afgekickt bent. Daarmee bedoel ik niet sjonnie die zegt “ik heb echt respect voor je dat je dit zo vol houdt” en ondertussen zijn spiegel pakt om zichzelf een lijn te kappen. Maar daadwerkelijk de mensen die rekening met jou houden en waarmee je het over andere onderwerpen kunt hebben als alleen drugs of drugs gebruik. Ik kan je nu al verklappen, dat zijn er niet veel. Je kan jezelf voorliegen tot je een ons weegt. Maar hard gezegd zullen dit er hoogstwaarschijnlijk 1 of twee personen wezen.

Je zult merken dat na een lange tijd van misbruik van middelen je een vriendengroep hebt opgebouwd die daar om draait. De gespreksstof is eigenlijk een zeer lange tijd hetzelfde en eentonig geweest. Verder als hoe hard een bepaalde pil je liet gaan of juist niet of “wause” diepgaande gesprekken voeren die nergens over gaan komt het meestal niet. Hierdoor voelt het vaak alsof je niet meer in de maatschappij past. Je bent een soort vreemde in je eigen land. Waar moet je het over hebben? Sommige gewoontes die je hebt opgebouwd leken heel “normaal” omdat iedereen in je omgeving deze deelden.

Nu kom je tot de conclusie dat dit eigenlijk helemaal niet zo “normaal” is als dat het leek. Je leert eigenlijk met vallen en opstaan weer mee te doen met de maatschappij. Dan is het voor jezelf verstandig om uit te sluiten wat jou daar bij helpt en wat je juist compleet tegen houdt. Het makkelijkste lijkt om gewoon weer terug te stappen in je oude kring en oude gewoonten. Maar dit is nu precies wat je niet wilt doen. Je wilt afstand nemen van dat leven.

Je afkick periode is al lastig genoeg opzichzelfstaand. laat staan als je continue geconfronteerd wordt met hetgeen waar je juist mee wilt stoppen.
Het maakt natuurlijk ook geen reet uit of dat nou het spul zelf is of de “wause” verhalen van een vriendin over hoe vaag ze ging op een combi van ketamine en lachgas. 

Probeer jezelf dit eens voor te leggen. confronteer jezelf eens met jezelf en je omgeving en help jezelf een terugval voor te wezen.