Blog

Delen:

1 februari 2023
Door: Jip van Ringelesteijn


Wij Zijn Jimmy's - #ikbenjimmy - Jonah

Deze keer voor het rubriek #ikbenjimmy gingen we in gesprek met Jonah. Jonah is een 18-jarige mediavormgeving stagiair bij Jimmy’s Emmen. Als antwoord op de vraag hoe hij bekend is geraakt met Jimmy’s krijgen we een vaag antwoord, maar wel een waar we blij mee zijn. Op een open dag van zijn school raadde “iemand, geen idee wie” hem aan om stage te gaan lopen bij Jimmy’s. Hoewel dit naar ons idee een opmerkelijk kort en random “gesprek” is, kijken we ook nergens meer van op en zijn we vooral blij om te zien hoe simpel en effectief mond-op-mond-reclame kan zijn. Dat scheelt ons een hoop centen advertentiekosten in een STER-reclameblok. You go mysterieuze vreemdeling! Mocht je dit lezen: we danken je voor Jonah (:

Zoals met hem vele anderen vindt hij nieuwe plekken altijd ongemakkelijk. In het begin moest hij even wennen, maar gelukkig werd er door niemand gebeten. Zijn opluchting was groot toen hij merkte dat het niet was alsof je een kantoor in kwam en er gelijk een “chille sfeer”. Aangezien de auteur twijfelt of “chill” nog een trendy woord is, dekt hij zich maar in door het te “quoten”. 

Op de vraag wat Jimmy’s voor hem betekent in twee woorden, antwoordt Jonah: “Oh Jezus, nou niet Jezus”. Zijn error was merkbaar, maar tenslotte kwam hij tot de termen ‘vrij & creatief’. Natuurlijk wilden we het hem niet te makkelijk maken en waren we benieuwd wat het dan precies zo ‘vrij’ maakt. Hij beschrijft en vrijheid van Jimmy’s in het hebben van ruimte om te kunnen doen wat je wilt en ideeën te kunnen delen, waarbij niets te gek is (al wordt en bepaalde ethische/morele standaard wel gewaardeerd). Het liefste is Jonah aan het tekenen bij Jimmy’s. Uiteraard is tekenen iets wat ook prima thuis kan, maar de mensen om hem heen hier maken het nog leuker.

Om ook een van de facilitators even voor het blok te zetten vroegen we Jonah wat zijn eerste indruk was van Renda. Hij vond haar op het eerste gezicht rustig (redelijk), vrolijk en ze oogde als iemand met wie je een goed gesprek kunt hebben. Gelukkig bleek na meer dan één indrukken dat zijn beeld van Renda klopte.

Ook na zijn stage is Jonah van plan bij Jimmy’s te blijven komen. Wij hopen van harte dat zijn onderwijsinstelling hem verlof gunt om hier te komen, maar anders is hij ook ná schooltijd van harte welkom. Ook naast school en stage vindt hij het een chille plek om gewoon te kunnen zitten en kletsen. Hij heeft hier veel mensen leren kennen waar hij nu goed mee kan opschieten en behoort tot de vaste kern van een D&D-groep die in Jimmy’s sessies houdt. Door de eerste keer mee te doen met de D&D-groep is heeft hij vele mensen leren kennen en is hij naar eigen zeggen beter in de groep komen te liggen. 

Als ervaringsdeskundig jongmens heeft Jonah nog wijze raad voor andere jongmensen. Naast zijn advies “ga naar Jimmy’s”, heeft hij ook inhoudelijks nog iets te zeggen, namelijk: Wees niet bang om hulp te vragen, er zijn genoeg mensen die naar je willen luisteren! 

Tot slot vroegen we Jonah om Jimmy’s á la Google Review te waarderen tussen de nul en vijf sterren. Hij gaat met volle overtuiging voor de vier-en-een-halve ster! Hoewel dankbaar, vroeg onze innerlijke perfectionist zich wel af waarom dan geen vijf? Volgens hem is niks perfect, dus Jimmy’s ook niet, er is altijd ruimte voor verbetering.