Blog

Delen:

6 oktober 2022
Door: Jip van Ringelesteijn


Wij Zijn Jimmy's - #ikbenjimmy - Kim

Hoi!

Mijn naam is Kim, ik ben 20 jaar en studeer mediavormgeving aan het Drenthecollege in Emmen (vandaar ook mijn illustratie als zelfportret). Een vriendin van mij liep vanuit dezelfde opleiding stage bij Jimmy’s Emmen. Ze had me al een stuk of 10 keer gevraagd om eens mee te gaan naar Jimmy’s voordat ik eindelijk ‘ja’ zei. Het klonk zo gezellig hoe zij over Jimmy’s praatte, maar ik vond het de eerste keer wel heel spannend omdat ik mezelf niet zie als echt super sociaal. De eerste paar keren vond ik het nog steeds wel eng, maar naarmate ik meer mensen ontmoette die ook van dezelfde spellen hielden begon ik me meer op m’n plek te voelen. Uiteindelijk maakte de gezellige sfeer, de leuke mensen en de D&D avonden ook dat ik daarna ook naar Jimmy’s bleef gaan.

Uiteindelijk zijn we zo’n anderhalf jaar verder. Met school heb ik nu de afspraak dat ik bij Jimmy’s mijn schoolwerk doe, want dat lukt me hier beter dan thuis of op school. Daarnaast is het gewoon vet gezellig en hebben we hier elke donderdagavond de D&D groep. Ohja, en mijn vriendje heb ik hier ook leren kennen. Hij liep vorig jaar stage bij Jimmy’s en komt hier nog steeds. Het leukste aan Jimmy’s vind ik dat je hier net alleen gezellig kan doen, maar dat je er ook kan zijn wie je bent. Je kan er gewoon je eigen rare zelf zijn en dat is hier oké. Je hoeft je niet anders voor te doen, iedereen is welkom.

De meest memorabele ervaring die ik heb van Jimmy’s is eigenlijk iets heel alledaags. Toen ik er nog niet zo lang kwam speelde we een keer met z’n allen het spel Cards Against Humanity. Het was leuk om te ervaren dat iedereen mee deed. Op die manier kwam ik in contact met allemaal mensen met wie ik normaal gesproken misschien niet zo snel zou omgaan. Zo is er bijvoorbeeld een jongere die altijd een net pak draagt. In het begin vond ik hem eerlijk gezegd een beetje intimiderend, maar tijdens het spel ontdekte ik al snel dat hij eigenlijk net zo’n nerd is als dat ik ben.

Als je het niet erg vind brei ik nu wel een einde aan dit ‘interview’ oké? Ik moet weer verder met mijn D&D character. DOEI