Blog

Delen:

5 oktober 2019
Door: Fenna


Wij Zijn Jimmy's - Toffe plekken in Grunn

Er gaat niets boven Groningen, letterlijk en figuurlijk. De stad zit dan ook vol met (onbekende) hotspots. Uit dit brede aanbod hebben we, met moeite, een selectie kunnen maken

8 hotspots in Groningen:

1. Quetzal Chocoladebar
Een mega uitgebreid assortiment voor alles wat chocolade betreft.Er wordt gebruik gemaakt van de beste producten uit allerlei landen, dagelijks vers voor de klant bereid. IJscoupes van ambachtelijk Italiaans ijs met Oreo’s, chocola en fruit tot Belgische wafels met chocola en slagroom, Malteser milkshakes tot chocolade brownies met Smarties, ijs en banaan.

Adres: Oude Boteringestraat 14
>Website<

————————————————————————————————————

2. Laif & Nuver Gelegen in een monumentaal pand aan de Vismarkt, bevindt zich Laif & Nuver. Aan de buitenkant valt het misschien niet op, maar zodra je binnenstapt word je overspoeld door bijzondere en opmerkelijke muurdecoratie, accessoires en planten.

Adres: Vismarkt 40
>Website<

————————————————————————————————————

3. Liatelier
Een paar deuren verderop aan de Vismarkt zit Liatelier. Zodra je binnenkomt voel je de Arabische en spirituele sfeer. Laat je inspireren door alle unieke items welke afkomstig zijn vanuit landen over de hele wereld. Deze items worden grotendeels bij de bron gekocht. De winkel is gevuld met edelstenen, beelden, wandkleden en sieraden.

Adres: Vismarkt 48.
>Website<

————————————————————————————————————

4. Prinsentuin
Middenin de binnenstad van Groningen bevindt zich de, in 1626 aangelegde, Prinsentuin en bestaat uit o.a. een kruidentuin, rozentuin en een loofgang. Het is een zogeheten renaissancetuin. Ook al ligt het midden in de stad, hierbinnen bevind je je in een sfeer van rust en kalmte en bij mooi weer is er een theeschenkerij.

Adres: Turfsingel 43

————————————————————————————————————

5. Anat Aan de randen van het plantsoen bevindt zich Anat, een lunchroom met uitsluitend plantaardige opties. De producten komen grotendeels uit de regio en ook deels uit een eigen biologische moestuin. Met o.a smoothies, slowjuices, chocoladetaart,  lavendelcake, belegde broodjes en salades.

Adres: Verlengde Grachtstraat 1
>Website<

————————————————————————————————————

6. Vintage Island
Met een uitgebreide collectie aan (meestal unisex) vintage kleding en accessoires is de Vintage Island een nieuwe fijne aanwinst voor Groningen.
Een greep uit het assortiment: bomber jacks, fake furs, Levi’s, spijkerjacks, aztek shirts, bloemjurken, velvet pants, 80’s laarzen, Noorse truien.

Adres: Oosterstraat 12
>Website<

————————————————————————————————————

7. Het Bakkerscafé
Je kunt hier brood halen, maar ook koffie drinken of lunchen. Wel staat brood centraal en de passie hiervoor is duidelijk merkbaar. Bij de lunch is het de bedoeling dat je van de lunchkaart het beleg uitzoekt, waarna je zelf je brood mag afsnijden. Zoveel als je zelf wilt!

Adres: Zwanestraat 26
>Website<

————————————————————————————————————

8. Backbone 050
Een broedplaats van creatieve geesten. Het is opgericht als werkruimte voor artiesten en bedrijven, met goedkope ateliers en kantoren. Het pand is gevuld met o.a. muzikanten, kunstenaars en game designers. Ook bevindt zich hier het BMX Pedalpark, skatepark Colosseum en allerlei organisaties die te maken hebben met theater of fotografie.

Adres: Travertijnstraat 12
>Website<