Blog

Delen:

21 oktober 2019
Door: Fenna


Wij Zijn Jimmy's - Topsporter Arvid (deel 1): combat sambo, sambo en MMA

Arvid komt uit Groningen en is een fanatieke sporter. Zo beoefent hij combad sambo, sambo en MMA. In een reeks van drie video’s deelt Arvid met jullie hoe het is om een topsporter te zijn.

Topsporter

Sambo is een Russische vechtsport. Het is een zelfverdediging systeem zonder wapens. Het principe bij deze sport is dat een kleinere man een grotere man kan verslaan. In 2015 is hij Nederlands kampioen geworden en in 2017 derde van de Europese Unie. Hij is begonnen met deze vechtsport, omdat hij onder andere het fysieke contact en de technieken van hoe je beweegt en aanvalt interessant vond.

Jongerenwerker

Arvid is niet alleen topsporter, maar hij is ook jongerenwerker. Hij wilde graag worstelen met jongeren combineren. Hij werkt met jongeren tussen de 15 en 17 jaar, waaronder ook vluchtelingen. Met worstelen laat hij de jongeren over hun grenzen heen gaan vanwege het fysieke contact. Hij leert ze om met elkaar om te gaan, zonder elkaar blessures te geven.

Zelf traint Arvid 3 keer per dag, 5 tot 6 dagen per week. Hij traint 3 keer per dag en dan 5 tot 6 dagen in de week. Dit noemt men dan ook topsport. Dit is alleen niet altijd gezond voor je. Weet jij wel hoe vaak sporten gezond voor je is?

In deel 2 van de reeks vertelt Arvid jullie over zijn slaapritme als topsporter.